به گزارش خبرنگار مهر، مجید عمید پور، رئیس پژوهشگاه نیرو در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: پژوهشگاه نیرو به عنوان نهاد علمی و فناوری وزارت نیرو در حال کمک رسانی به بخش انرژی است.
وی با اشاره به تبعات تغییر اقلیم در دنیا خاطر نشان کرد: دنیا در حال تغییر اقلیم است و این افزایش دما در دنیا یکی از مصادیق تغییر اقلیم است که بار مضاعفی را به دوش همکاران ما در صنعت برق گذاشته است.
عمید پور با اشاره به اقدامات انجام شده برای عبور از شرایط بحران اضافه کرد: به دنبال اجرای اقداماتی هستیم که در شرایط بحران بتوانیم به کار بگیریم که از جمله این اقدامات ارتقای بهرهوری و همچنین توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است که به این دو مورد توجه ویژه ای خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: ۳۰ هزار مگاوات توسعه انرژی تجدیدپذیر در برنامه هفتم وجود دارد که این به منزله توجه به انرژیهای تجدید پذیر است.
به گفته این مقام مسئول هم اکنون ۱۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حال همکاری با پژوهشگاه نیرو هستند.
وی با اشاره به اینکه مصرف برق در تابستان ۳۶ بار رکورد زد، گفت: این یک اتفاق بی سابقه بود هرچند انرژی که تحویلی به صنایع در سال جاری به نسبت سالهای گذشته نیز رشد قابل توجه داشت.
عمیدپور خاطر نشان کرد: مصوباتی را برای توسعه صنعت تجدیدپذیر داشتیم که یکی از آنها تصویب ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدپد پذیر بود که با همکاری ساتبا ستادی را تشکیل دادیم تا این کار پیش رود. علاوه بر این به دنبال افزایش راندمان نیروگاهها به ویژه نیروگاههای با توربین گازی هستیم و با اقداماتی که صورت گرفت بدون انجام هزینه زیاد توانستیم راندمان نیروگاهها را افزایش دهیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو توضیح داد: در حوزه انتقال و توزیع نیز اقداماتی صورت گرفته تا در نقاطی که تابآوری صنعت پایین است بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم. همچنین در بخش امنیت سایبری نیز با پایشهایی که صورت گرفت توانستیم آسیب پذیری صنعت آب و برق را به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: ۲,۶۰۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار صورت خواهد گرفت که ۱,۰۰۰ میلیارد تومان آن تکلیف توانیر است و به زودی به صندوق وزارت نیرو تزریق میشود، اضافه کرد: در سه محور هوشمند سازی، انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری در صنعت آب و برق در نظر گرفته شده که در سه محور هوشمند سازی، انرژی تجدید پذیر و بهره وری در صنعت آب و برق خواهد بود.
عمیدپور توضیح داد: آخرین بررسیها نشان میدهد که ۸۷ درصد آب شیرین کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود، در حوزه آب با جهاد کشاورزی و در حوزه برق با وزارت صنعت در ارتباط هستیم. هرچند در این دو بخش اقداماتی را انجام دادهایم اما باید کارهای بیشتری صورت گیرد.
رئیس پژوهشگاه نیرو در خاتمه اضافه کرد: به صنایع پیشنهاد دادیم که در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کنند و صرفه جویی آب را به بخش صنعت ببریم. همچنین لازم است با افزایش بهرهوری اقدامات مثبتی را در این دو بخش رقم بزنیم.
نظر شما